NBD TAHNBD Biblion en the Alignment House hebben de handen in één geslagen om in samenwerking met partners het ‘vliegwiel voor innovatie’ te vormen voor de Bibliotheekbranche. Deze zomer lanceren zij de eerste zes pilots van programma’s. Het doel van deze programma’s is de bibliotheek te ondersteunen om lokaal sterker in positie te komen.

De zes programma’s zijn gericht op verschillende doelgroepen en op een variëteit aan thema’s: mantelzorg, privacy, opvoeding, lifestyle, laaggeletterdheid en talentontwikkeling. Bekijk hier de programma’s!

NBD Biblion en the Alignment House ontwikkelen programma’s die voldoen aan drie criteria. De programma’s:

  • brengen de bibliotheek lokaal in positie op maatschappelijke vraagstukken, in het sociaal- of cultureel domein
  • brengen duurzame (externe) financiering op gang
  • zijn ontwikkeld vanuit de behoeften van de eindgebruiker

We nodigen iedereen in het stelsel nadrukkelijk uit om mee te doen zodat we gezamenlijk een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de nodige innovatie in de branche en bibliotheken support te kunnen geven in hun lokale uitdagingen.

Voor twee programma’s zijn we nog op zoek naar bibliotheken die mee willen ontwikkelen namelijk: Privacy en Krachtpatsers.

Samenwerking NBD Biblion en the Alignment House
Het doel van deze samenwerking is om innovatie in de bibliotheekbranche te versnellen. Dit betekent dat we nieuwe bibliotheekprogramma’s ontwikkelen maar dat we ook bestaande bibliotheekprogramma’s door willen ontwikkelen. Lees hier meer over de samenwerking.

www.nbdbiblion.nl
www.alignmenthouse.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Jenna Kleingeld, Manager Programma’s (NBDB/TAH)
innovatie@nbdbiblion.nl
T  06 22282214