BredeBieb Online Masterclass

Ineens ziet onze wereld er anders uit. De levendige bibliotheken zijn ineens stil. We missen onze bezoekers. De medewerkers zitten thuis. Het is een vreemde gewaarwording. Kennis en informatie is een ontzettend actueel onderwerp. Kinderen krijgen thuisstudie en er heerst onjuiste berichtgeving over het corona-virus. De rol van de bibliotheek is vandaag de dag nog belangrijker.

Deze periode vraagt om flexibiliteit van iedereen en is uitermate geschikt voor doorontwikkeling van de dienstverlening. Als we straks weer open mogen, dan willen we nog een betere dienstverlening hebben staan voor onze inwoners. De Bredebieb maakt graag van deze tijd gebruik om te blijven ontwikkelen. Speciaal voor de medewerkers – van front-officie tot bestuurder – is er in co-creatie met bibliotheken masterclasses ontwikkeld. De Bredebieb deelt graag haar kennis delen met alle bibliotheken.

 

Ja! Ik meld me aan voor de gratis online introductiemodule op 9 april om 13 uur.

13 + 5 =

Welke masterclasses kunt u verwachten?

  1. De maatschappelijke opdracht van de bieb: hoe moet ik de beleidsplannen lezen en kan ik daarop aansluiten met mijn bibliotheek?
  2. Van inwoners naar doelgroep: hoe zet je MOSAIC in en verrijk je het met andere bronnen, om te komen tot scherpe persona’s?
  3. Samenwerken met partners: wie zijn relevant en hoe kan je goed samenwerken?
  4. Impact voor de bieb: wat is dat en hoe kan ik dat implementeren in mijn bibliotheek?
  5. Samen met de doelgroep programmeren: hoe doe je?
  6. De klantbeleving optimaliseren: waarom is dit belangrijk en hoe kan je dit implementeren in de dagelijkse werkzaamheden?
  7. Gastvrijheid; wat is het en wat betekent dit voor medewerkers?
  8. Teamrollen en drijfveren: hoe staan medewerkers optimaal in hun kracht in mijn organisatie?

In de masterclasses delen we kennis over het ontwerp en praktische handvatten voor toepassing in de praktijk. Je kan ervoor kiezen om één module, een paar modules of je alle acht te doorlopen. Naast de online masterclass open we ook een online omgeving waar de deelnemers ervaringen met elkaar uitwisselen en formats vinden. Na elke masterclass volgt er een online vragenuurtje. De kandidaten hebben dan de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent.

De online masterclass volgt u voor 90 euro per persoon.

Woensdag 9 april om 13:00 uur bieden we een vrijblijvende introductie module aan.