Tijdens de klantkennisworkshop van de Bredebieb op 14 juni 2016 gaan we aan de slag met het activeren van klantkennis! Hoe vertaal je alle relevante inzichten uit de Mosaicscans of Bredebiebscan naar de praktijk?! Hoe krijg ik bijvoorbeeld de groep Stedelijke Balanceerders of Kind en Carrière meer in mijn bieb?

De Bredebiebscan geeft bibliotheken inzicht in haar verzorgingsgebied en haar ledenbestand. Dit biedt de mogelijkheid om op basis van inzicht in het verzorgingsgebied…

 • Vraag gestuurd te gaan werken: waar liggen kansen; wat zijn commercieel interessante en maatschappelijk relevante doelgroepen?
 • Thema en doelgroepgericht te gaan werken en op deze manier proactief samenwerkingspartners te benaderen om een vitale coalitie te bouwen: samen huidige- of nieuwe doelgroepen beter te bedienen.
 • De verbreding van uw bibliotheek vorm te geven. Kijkend naar assortiment, dienstverlening en marketingcommunicatie van bieb naar Bredebieb!

Bredebiebscan

Een praktische aanpak

Tijdens deze workshop kijken we naar commerciële doelgroepen zoals Kind en Carrière, maar ook naar maatschappelijke doelgroepen zoals de Stedelijke Balanceerders of Vergrijsde Eenvoud. In een interactieve workshop definieren we een aanpak om deze doelgroepen meer binnen de bibliotheek te krijgen, maar ook beter te gaan bedienen. De volgende onderwerpen worden besproken:

 1. Wat kan ik anders/beter doen in mijn interne organisatie
  (omgeving, houding en gedrag medewerkers, organisatiestructuur)?
 2. Wat kan ik anders/beter doen in mijn externe organisatie
  (samenwerkingspartners, aanbod)?
  Wat kan ik anders/beter doen in mijn marketingcommunicatie?

The Alignment House deelt tijdens deze workshop ervaringen uit de praktijk, maar we nodigen ook onze deelnemers uit om van- en met elkaar te leren. Aan het einde van deze workshop gaat u naar huis met een concrete aanpak die u direct kunt toepassen in de praktijk.  

Waar en wanneer?

Locatie:       hotel-restaurant Abrona (Broeckerstraat 20, Oudewater)
Wanneer:    14 juni van 13:00- 17:00
Kosten:        €125,- (exclusief BTW)
Lidmaatschap Bredebieb: 2 deelnemers gratis

Klik hier om zich nu in te schrijven!